Op zoek naar het grote geluksgevoelHoe je je werkelijkheid creëert in een potje Cluedo

 

 

Vanmiddag spelen we Cluedo. Ik zeg: 'Mijn intuïtie gaat dit potje geweldig zijn'. Leander zegt: 'Hoe zou het zijn als we bij de allereerste poging meteen het juiste hebben?' Ik ben de eerste die een kamer binnenkomt in het spel en een vermoeden uit. De andere spelers hebben allebei niks om te bewijzen dat dat niet de dader/wapen/locatie is. Dus dat was meteen de juiste, het spel is uit binnen minuut! We hebben een dader een wapen en een plaats; mijn intuïtie was inderdaad geweldig en Leander zijn 'Hoe zou het zijn als we meteen de juiste hebben" kwam ook uit. Creëer je eigen werkelijkheid (in het klein!).

Het ene kind is overtuigd en begrijpt wat over creatie; het andere reageert k met 'Dat was toeval'.

Vanmiddag spelen we Cluedo. Ik zeg: 'Mijn intuïtie gaat dit potje geweldig zijn'. Leander zegt: 'Hoe zou het zijn als we bij de allereerste poging meteen het juiste hebben?' Ik ben de eerste die een kamer binnenkomt in het spel en een vermoeden uit. De andere spelers hebben allebei niks om te bewijzen dat dat niet de dader/wapen/locatie is. Dus dat was meteen de juiste, het spel is uit binnen minuut! We hebben een dader een wapen en een plaats; mijn intuïtie was inderdaad geweldig en Leander zijn 'Hoe zou het zijn als we meteen de juiste hebben" kwam ook uit. Creëer je eigen werkelijkheid (in het klein!).

Het ene kind zal niets, maar begrijpt wat meer van hoe creatie werkt; het andere zal zeggen: 'Dat was toeval'. Eens zullen ze begrijpen hoe klein de kans is dat zoiets echt gebeurt, direct nadat je het gezegd hebt. Ik hoop in elk geval dat ze het zich later mijmerend zullen herinneren... Ik vond het zelf wel indrukwekkend. Misschien moest vooral ik overtuigd worden!