Op zoek naar het grote geluksgevoelOp zoek naar het grote geluksgevoel

 

 

Als je in je flow wilt komen kun je het best een gevoel van succes, overvloed, geluk en dankbaarheid hebben alsof alles waar je naar verlangt er al is, zo heb ik geleerd. Daarom wil ik 's ochtends een meditatie gaan doen waarin ik me in de emotionele staat breng. Op de overgang van waken en slapen produceren je hersenen namelijk theta golven op dat moment kun je makkelijker dan in andere geestestoestanden je onbewuste programma beïnvloeden. Normaal gesproken als je wakker wordt herinner je je weer je persoonlijkheid en je problemen. In plaats daarvan probeer ik te ervaren wie ik wil zijn, als eerste imprint van de dag. En daarbij hoort het gevoel van hoe ik me wil voelen. En een heldere intentie van wie ik wil zijn en wat ik wil doen. Dat combineer ik met 's avonds op het randje van waken en slapen opsommen waar ik allemaal dankbaar voor ben.

De afgelopen dagen was ik op zoek naar dat geluksgevoel. Dat was soms best lastig; ik ging bijvoorbeeld terug naar successen als het moment dat ik doctorandus werd op de universiteit of het diploma haalde van mijn opleiding reïncarnatietherapie, maar die momenten hebben me nooit echt een geluksgevoel of een gevoel van succes weten te geven.

Mijn geest haalt deze momenten altijd naar beneden en bedenkt redenen waarom ik het toch niet helemaal zelf had gedaan of dat ik het met de hakken over de sloot had gehaald. Ik bemerk dus een patroon waarin ik altijd allerlei redenen bedenk waarom het geen echt succes is. Als ik aan die momenten terugdenk word ik dus eerder een beetje verdrietig. Ik heb me daarna ook steeds niet zeker genoeg van mijn zaak gevoeld om ook echt iets te gaan doen met die studies. De gedachte die dan opkomt is dat ik in mijn leven nog nooit werkelijk heb kunnen ervaren succesvol te zijn. Ik zie wel dat mijn mind daarin met me op de loop gaat. Het klopt natuurlijk niet en als ik dieper ga kijken snap ik ook wel dat het niet klopt. Het is een patroon waar ik nog een schaduw heb aan te kijken. Dat ga ik in de komende tijd zeker doen.

Ik zocht verder naar een geluksmoment waar ik wel aan kan denken en het meest dichtbij kwamen de geboortes van mijn beide kinderen. Vooral die van Araya omdat die gemakkelijk ging en helemaal op eigen kracht.

Vanavond bracht ik mijn dochter naar bed en terwijl ze in mijn armen in slaap viel voelde ik mijn hart als vlindervleugels open gaan en groter worden. Ik merkte dat ik een ongelooflijk geluksgevoel ervoer en overvloed en ook een gevoel van succes. On top of the world, eenn enorme dankbaarheid vervulde me. Blijkt dus dat ik niet zo ver terug hoeft te kijken voor een ultiem geluksmoment maar dat ik dit elke dag weer mag beleven. Ik realiseer me hoe helend het is om dagelijks dit gevoel te mogen ervaren. Mijn hart is dan in harmonie. Ik ben er ongelooflijk dankbaar voor en weet nu ook welk gevoel ik in mijn meditaties kan oproepen.